HOME  |  Nieuws  |  4 september - 16 oktober werkzaamheden deel Omloop-Zeeweg

4 september - 16 oktober werkzaamheden deel Omloop-Zeeweg

Van maandag 4 september tot en met maandag 16 oktober zijn er werkzaamheden op een deel van De Omloop en Zeeweg. Vanwege groot asfaltonderhoud en maatregelen die wij nemen om de nieuwe wijk Varne Buiten te ontsluiten, is de weg in fases gesloten voor autoverkeer.

Waar en wanneer

Aannemer Dura Vermeer voert de werkzaamheden in 3 fases uit:

  • 4 tot 17 september. Fase 1, De Omloop - van Bayershoffweg tot voorbij inrit zwembad het Baafje.
  • 18 september tot 1 oktober. Fase 2, Zeeweg - van rotonde Zeeweg tot rotonde Ewisweg.
  • 2 oktober tot 16 oktober. Fase 3, De Omloop - van rotonde Zeeweg tot voor inrit zwembad het Baafje.

De werkzaamheden kondigen wij met borden aan. Ook de omleidingsroutes staan met borden aangegeven. Onder aan deze pagina kunt u de planning- en faseringstekening, omleidingstekeningen en de technische tekeningen inzien.

Bereikbaarheid

De Omloop en Zeeweg zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten voor autoverkeer. Voor direct aanwonenden en bedrijven is een passende oplossing. Zij zijn hierover per brief geïnformeerd. Het Baafje, zwembad Loos en Kinderdagverblijf Villa Lilla blijven via een noodweg bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

Wat gaan wij doen

Vanwege scheuren en gaten heeft de asfalttoplaag van De Omloop het einde van zijn levensduur bereikt. Groot onderhoud is noodzakelijk. Dit is tevens de aanleiding om de ontsluiting van de nieuwe wijk Varne Buiten te regelen. Hiervoor richten wij een deel van De Omloop opnieuw in volgens de laatste norm ’duurzaam veilig’. Dit betekent dat:

  • de weg breder wordt bij drie nieuwe fiets- en voetgangersoversteekplaatsen vanwege een vluchtheuvel die in het midden van de weg komt om veilig over te steken en
  • dat er uitritconstructies komen bij de kruisingen met de zijstraten: Spillaan, toegangsweg parkeerterrein zwembad het Baafje en de nieuwe straten in Varne Buiten: het Scheprad en Gaanderij. Zo is het duidelijk dat het verkeer uit de zijstraten een gebiedsontsluitingsweg van 50 km nadert en het verkeer hierop voorrang moet verlenen. De uitritconstructies bij het Scheprad en Gaanderij leggen wij pas halverwege 2018 aan, nadat de klinkerwegen in de nieuwe wijk zijn gelegd.

Op de Zeeweg leggen wij ook een nieuwe fiets- en voetgangersoversteekplaats aan en voltooien wij de rotonde Zeeweg-Malevoort-De Omloop voor fietsers en voetgangers.

Verwijderen en herplant bomen

Om verkeersveilige fiets- en voetgangersoversteekplaatsen aan te leggen moet de weg worden verbreed. Om dit mogelijk te maken, verwijderen wij voorafgaand aan de werkzaamheden op de nieuwe oversteekplekken 17 bomen. Deze bomen worden elders weer herplant.

Overlast

Werkzaamheden van deze omvang brengen altijd overlast met zich mee. Wij doen er alles aan om de overlast voor iedereen zoveel mogelijk te beperken. Wij vragen u om uw medewerking en begrip.

Meer informatie

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met onze toezichthouder Frank Schönig. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 088 909 75 34. Of stuur een e-mail naar: frankschonig@debuch.nl  

Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact op met een medewerker van het Klantcontactcentrum.

iets vragen of meedelen

t 072 535 66 66